“Në cilindo muaj që ta vizitoni Tenerifen, është gjithmonë ngrohtë gjatë ditës dhe ftohtë gjatë natës,” shkruan Raque Sanchez në një letër dashurie për ishullin që shprehte ndjenjat me të cilat pajtohemi 100 për qind.
Më i madhi nga Ishujt Kanarie është një vend i mirë për t’u vizituar, në çdo sezon. Ndërsa jeni atje, mund të bëni një zhytje në Atlantik, të shikoni yjet nga maja e malit Teide (është pika më e lartë në Spanjë), të eksploroni qytete të vogla dhe të endeni përgjatë plazheve të shumta të ishullit, disa shkëmbore dhe disa ranore.
Peizazhi i larmishëm i Tenerifes përfshin pyje, shkretëtira, lugina dhe Parku Rural Anaga është një pikë kyçe. Ekzistojnë gjithashtu dy vende të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s: Parku Kombëtar Teide dhe qyteti i San Cristóbal de La Laguna.
Një plus i madh është se ishulli ka një zgjedhje jashtëzakonisht të pasur dhe të larmishme hotelesh. Ndër më të vlerësuarat janë Hotel Botánico & The Oriental Spa Garden, Baobab Suites, The Ritz-Carlton Abama, H10 Atlantic Sunset, Gran Meliá Palacio de Isora dhe Bahía del Duque. Në bregun verior të ishullit, BeTenerife ofron një përzgjedhje të shkëlqyer të vilave private për dy ose katër persona.
Është gjithashtu një nga destinacionet më të mira në Evropë për të apasionuarit pas çiklizmit, ka qenë prej kohësh pionier në qëndrueshmëri (është njohur si një destinacion i qëndrueshëm i biosferës).
Duke parë drejt së ardhmes, Master Plani i Turizmit të Inteligjencës Artificiale të ishullit është i pari i këtij lloji që miratohet në Spanjë dhe Tenerife aspiron të bëhet një Destinacion Inteligjent Turizmi – një dallim i promovuar nga ministria spanjolle e turizmit për të njohur destinacionet me infrastrukturë teknologjike inovative, që kanë demonstruar angazhimet e tyre për qëndrueshmërinë, aksesin dhe përmirësimin e cilësisë së jetës së banorëve.
Tenerife gjithashtu shkëlqen me yjet Michelin. Ndër restorantet që gëzojnë këtë janë M.B dhe Kabuki (në The Ritz-Carlton, Abama), Nub dhe El Rincón de Juan Carlos. Pikat e tjera kryesore të skenës së kulinarisë në ishull përfshijnë Kensei (në hotelin Bahía del Duque), Kiki, San Hô dhe Melvin nga Martín Berasategui, në Terrazas de Abama Suites, ku kuzhinieri Sergio Fuentes i prin kuzhinës.
Ju gjithashtu do të dëshironi të vizitoni disa nga baret tradicionale të plazhit të ishullit, duke përfshirë La Cofradía të Punta de Hidalgo, e njohur për limpet dhe karkalecat; Chiringuito Pirata, në plazhin La Tejita, ku oktapodi është pjata tipike; dhe Bollullo, në plazhin me të njëjtin emër, ku do të dëshironi të porosisni sepjet.