Covid19 AnalizaCovid19 InformacioneCovid19 lajme nga bota

Të rinjtë po infektohen më shumë nga koronavirusi në SH.B.A.

Në Amerikën e Jugut, zyrtarët po ngrejnë alarmin për numërin në rritje të të rinjve që po testojnë pozitiv me koronavirus.

Në Karolinën e Veriut, një rritje e rasteve kryesisht është midis popullatës më të re në moshën 25-49 vjeç, tha Gov. Roy Cooper të premten.

Në Teksas, guvernatori tha javën e kaluar se në disa qarqe njerëzit nën 30 vjeç përbënin një shumicë të rasteve të reja me koronavirus. Ai tha se rritja e infektimit të të rinjve mund të lidhet me hapjen e  bareve ose tubimeve të tjera.

Dhe në Florida, guvernatori Ron DeSantis tha se rastet e së shtunës po “zhvendosen në një drejtim radikal” drejt popullatave të moshës 20 dhe 30 vjeçe. Këto grupe të reja, tha ai, janë kryesisht asimptomatike dhe nuk kërkojnë vëmendje klinike. CNN / bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close