Covid19Covid19 keshillaCovid19 lajme nga bota

Beogradi shpall gjendjen e jashtëzakonshme

Gjendja e jashtëzakonshme tingëllon alarmante. Por Beogradi nuk është kthyer përsëri në modalitetin e bllokimit të plotë – ende. Klubet e natës të famshme të qytetit të quajtura “splav” mund të bëjnë festa deri me 500 njerëz në kuvertën e tyre të hapur. Por një shtetrrethim 23:00 sigurisht që do të vijë si një lehtësim për banorët e qytetit të vjetër që vuan shumë, që shpesh durojnë netët e verës pa gjumë.

Maska është e detyrueshme në ambiente të mbyllura – siç është dhe distancimi shoqëror. Por, deri në 100 njerëz ende mund të mblidhen në hapësira të mbyllura. Kryetari i Beogradit thotë se nuk është e nevojshme të karantinohet qyteti. Por Presidenti i Serbisë Aleksandar Vucic ka paralajmëruar se ai do të kishte mbyllur kryeqytetin për një javë nëse vendimi do të ishte i tij. Ai theksoi se Beogradi përbënte më shumë se katër të pestat e rasteve të reja të Covid-19. Serbia ka raportuar një numër në rritje të vazhdueshëm të infeksioneve të reja javët e fundit. Më shumë se 350 raste të reja u konfirmuan dje. Një mori rastesh ka bërë që shumë vende të BE të vendosin kundër pranimit të ardhjeve nga Serbia – edhe pse vendi është një nga 15 vendet në “listën e sigurt” të bllokut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close