ShkenceSpeciale

Ç’do të bënim pa gjenitë?

 

Screen Shot 2015-08-18 at 17.41.31

Pa gjeni si Isak Njutoni, Galileo Galilei apo Çarls Darvini do të besonim ende që toka është e sheshtë, Dielli rrotullohet përreth nesh dhe Zoti krijoi njeriun sipas pamjes së tij, ditën e gjashtë. Nuk do të kishim as edhe një ide të largët të universit, nëse nuk do të kish lindur Albert Ajnshtaini. Dhe duhet të falënderojmë shpikës si Tomas Edisoni, Nikola Tesla, Alan Turingu, çdo herë që përdorim abazhurë, kompjutera, radio, telefona celularë dhe teknologji të tjera

Bota ka një nevojë të madhe për gjeni. Kurrë, si në kohëra krizash, mendjet që shkëlqejnë kanë aftësinë që të sjellin një kthesë, një zhvillim. Nëse të kaluarën kërkoheshin shenjtët për të bërë mrekullira, sot besohet tek mendjet e mëdha inteligjente. Rrënja e fjalës gjeni, nga latinishtja genere, pra “të gjenerosh”, në fakt flet vetë…

[real3dflipbook id=”391″]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close