Psikologji

Disa të vërteta universale për jetën, prej njerëzve të urtë

 1. Asgjë nuk zgjat përgjithmonë. Gjithçka që kemi është ajo që ndodh midis përshëndetjes dhe lamtumirës.
 2. Pak njerëzve u bëhet vonë. Pjesa tjetër janë thjesht kuriozë.
 3. Shumica e miqësive janë të cekëta.
 4. Të gjithë janë të paragjykuar deri në një pikë të caktuar.
 5. Shoqëria jonë po përparon por jo në vijë të drejtë.
 6. Fjalët e gënjeshtërta nuk janë vetëm të liga në vetvete, por edhe e infektojnë shpirtin me ligësi.
 7. Mendja e shëndoshë nuk është gjë shumë e zakonshme.
 8. Mendja e shëndoshë nuk funksionon në çdo gjë, sepse do të injoroni gjithçka që bie në kundërshtim me pikëpamjen tuaj të botës.
 9. Tregjeve nuk u bëhet vonë pë drejtësinë. Drejtësia është një kufizim për të arritur fitime.
 10. Shumë gjëra që janë të drejta, nuk janë fitimprurëse apo racionale.
 11. Të pasurit përdorin frikën dhe lakminë për të fituar para nga njerëzit dhe për t’u bërë më të fuqishëm. Ata ju kërcënojnë me mungesë furnizimesh për t’ju bërë të veproni shpejt për shkak të frikës dhe ju ofrojnë disa ulje, për t’ju bërë të blini më shumë për shkak të lakmisë suaj.
 12. E kaluara nuk është domosdoshmërisht një udhërrëfyes për të ardhmen, por pjesërisht ndihmon në shpjegimin e së tashmes.
 13. Kujdesuni për miqtë dhe familjen e vërtetë.
 14. Shëndeti juaj është pasuria juaj.
 15. Shoqëria jonë gradualisht po bëhet më e cekët.
 16. Njerëzit flasin të vërtetën kur janë të dehur.
 17. Mos u tërhiqni gjithmonë nga njerëzit më karizmatikë në marrëdhënie dhe biznes. Shpesh yjet që digjen më fort në fillim, dështojnë në fund.
 18. Bëni një përzierje mes të qenit shumë cinik dhe shumë naiv. Bëni një proces. Lexoni provat dhe vendosni me mendjen tuaj.
 19. Nuk duhet të jeni pa borxhe para se të filloni të investoni. Rregulli financiar 70-20-10 thotë se: 70 për qind e të ardhurave tuaja pas tatimit duhet të shkojnë për shpenzimet bazë mujore si strehimi, shërbimet komunale, ushqimi, transporti dhe shpenzimet personale të jetesës; 20 për qind duhet të kursehet ose të futet në investime, duke lënë 10 për qind për shlyerjen e borxhit.
 20. Leximi është një nga investimet më të mira që mund të bëni.

Back to top button