Zodiak

Engjëjt mbrojtës: Zbuloni tuajin, bazuar në Shenjën e Horoskopit

Që nga fëmijëria, na kanë treguar për këto prani të dobishme pranë nesh, të quajtura engjëj. Besoni apo jo, është mirë të dish se ato mund të ekzistojnë. Por a e dini se cili mund të jetë juaji? Zbulojeni bazuar në shenjën tuaj të horoskopit. Thuhet se janë 12 engjëj, ose më saktë kryeengjëjt, që mbrojnë njerëzit në përvoja të ndryshme tokësore: 12 kryeengjëj, një për secilën shenjë të zodiakut. Jeni kurioz të dini tuajin?

DASHI

Engjëlli që i përgjigjet shenjës është Chamuel, kuptimi i emrit të tij është “ai që sheh Zotin”, ai është një kryeengjëll superior i mbrojtjes nga dhimbja dhe frika, ai bën pjesë në radhët e engjëjve të quajtur podestà. Ky kryeengjëll mbron edhe nga ngjarjet negative, është i lidhur me Marsin, planetin që sundon shenjën e Dashit, në fakt.

DEMI

Kryeengjëlli i shenjës është Hagiel, dhe lidhet me korrektësinë dhe besnikërinë, dy vlera themeluese për Demin. Ai shpërndan dashuri dhe miqësi, përmes tij Zoti shpreh mëshirën dhe miratimet e tij dhe mund të merret ndihma e njerëzve të rëndësishëm. Ai është i lidhur me planetin Venus, i cili përfaqëson bukurinë dhe dashurinë.

BINJAKËT 

Kryeengjëlli i shenjës është Raphaeli, i cili këndon pandërprerë lavdërimet e Zotit, një “llafazan” njësoj si Binjakët. Është kryeengjëlli mbrojtës i dashurisë dhe shëndetit. Prandaj përfaqëson Zotin që shëron të gjitha të këqijat. Ai është mbrojtësi i të fejuarve dhe udhëtarëve.

GAFORRJA

Kryeengjëlli i shenjës është Gabrieli, kuptimi i tij është “Zoti është forca ime”. Ai është një engjëll lajmërues, ai që i solli lajmin e mirë Jozefit dhe Marisë, mbrojtësi i familjes, një vlerë e rëndësishme për Gaforren. Përmes tij bëhet më i kuptueshëm mesazhi hyjnor, i cili i vendos njerëzit në gjendjen e duhur dhe të pastër të besimit dhe pranimit.

LUANI

Kryeengjëlli i shenjës është Michael, është ai që lufton dhe mund të keqen. Kuptimi i emrit të tij është “kush është si Zoti?” Ai përfaqësohet me një shpatë në dorë dhe një dragua në këmbë si një simbol lufte, me vullnet të fortë dhe krenar, ashtu si Luani. Prandaj është mbrojtësi i njerëzve dhe në shumë kisha është vendosur në krye. Ai është shenjt mbrojtës i policisë, tregtarëve dhe parashutistëve.

VIRGJERËSHA 

Kryeengjëlli i shenjës është Rafaeli, ai është engjëlli që mbron edhe këtë shenjë përveç Binjakëve, gjithashtu në këtë rast ai shëron dhe i jep shenjës cilësitë e efikasitetit dhe një mendje analitike. Kjo është arsyeja pse kjo shenjë është e lidhur me përpikmërinë dhe racionalitetin.

PESHORJA

Kryeengjëlli i shenjës është Jophiel, ai është një engjëll që ndihmon për të gjetur ekuilibrin si në jetën e përditshme ashtu edhe në punë. Ndihmon në zgjidhjen e problemeve, duke ndihmuar në rikthimin e harmonisë. Nëse i kërkojmë ndihmë, mendimet tona bëhen të bukura dhe negativiteti i mendjes del jashtë. Nuk është për t’u habitur që Peshorja është një adhuruese e bukurisë.

AKREPI 

Kryeengjëlli i shenjës është Chamuel, është ai që dëboi Adamin dhe Evën nga Parajsa, është i prirur për dashuri dhe zemër të pastër. Ky engjëll është mjeshtër i drejtësisë dhe kërkohet ndihma e tij për të rikuperuar energjinë dhe forcën e jetës. Ai ka në vetvete fuqinë e faljes, mund të ndëshkojë ose shpërblejë duke kontrolluar sesi sillen qeniet e gjalla, një rol që shpesh luan edhe Akrepi.

SHIGJETARI 

Kryeengjëlli i shenjës është Zadckiel, është ai që sjell hir dhe dashamirësi dhe mbron ata që falin, kuptimi i tij është “drejtësia e Zotit”, mban mëshirë dhe mbron qeniet njerëzore përmes përvojave. Ai sjell me vete edhe njohuritë e magjisë dhe ezoterizmit, tema që shpesh ngopin kureshtjen e pafund të Shigjetarit.

BRICJAPI 

Kryeengjëlli i shenjës është Cassiel, kuptimi i tij është “Zoti është mbulesa ime”. Ai është i lidhur me Saturnin, planetin sundues të Bricjapit, dhe të shtunën, përfaqëson kohën dhe ligjin e rastësisë. Ai është gjithashtu ruajtësi i njohurive të jetës dhe vdekjes dhe i ndihmon njerëzit të kuptojnë thelbin e tyre. Atij nuk duhet t’i bëhen kërkesa heroike apo poseduese.

UJORI 

Kryeengjëlli i shenjës është Uriel, kuptimi i tij është “drita e Zotit”, pra është bartës i dijes dhe dritës hyjnore. Ai njihet si kryeengjëlli i epokës së Ujorit, në fakt. Ne i drejtohemi atij për paqe, ideale të larta dhe për të ndezur flakën e brendshme, të gjitha vlerat që shpresojmë se epoka e Ujorit do t’i sjellë në botën e re që na pret.

PESHQIT

Kryeengjëlli i shenjës është Asariel, kuptimi i tij është “Zoti është ndihma ime”. Predispozon për një intuitë të lartë dhe për tejkalim të fuqive okulte, karakteristika tipike të Peshqve. Ne i drejtohemi atij për të ushqyer spiritualitetin dhe për të zgjuar emocione të pavetëdijshme. Ndihmon në zbulimin e së vërtetës dhe mëson respektin për ligjet hyjnore.

Back to top button
Close
Close