Covid19Covid19 lajme nga bota

OBSH reagon për virusin e ri të gjetur në Kinë

Organizata Botërore e Shëndetit do të “lexojë me kujdes” një studim kinez mbi një virus të ri gripi të gjetur në derra, tha një zëdhënës sot, duke thënë se gjetjet nënvizuan rëndësinë e mbikëqyrjes së gripit gjatë pandemisë Covid-19.

Një virus i ri i gripit i gjetur në derrat kinezë është bërë më infektiv për njerëzit dhe duhet të vëzhgohet nga afër në rast se bëhet një “virus pandemik” potencial, thuhej në studim.

“Ne do ta lexojmë me kujdes letrën për të kuptuar se çfarë është e re,” i tha Christian Lindmeier i OBSH-së një konferencë në Gjenevë, raporton Reuters – duke thënë se ishte e rëndësishme të bashkëpunosh për gjetjet dhe të mbash tabelat mbi popullatën e kafshëve. “Ai gjithashtu nënvizon se ne nuk mund të mos jemi të kujdesshëm dhe duhet të jemi vigjilentë dhe të vazhdojmë mbikëqyrjen edhe në pandeminë koronavirus,” shtoi ai.

 

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close