Covid19Covid19 lajme nga bota

Rritja e infeksioneve midis irlandezëve nën 35 vjeç “një trend shqetësues”

Një numër në rritje i infeksioneve Covid-19 në mesin e njerëzve nën 35 vjeç është një “trend shqetësues”, tha zyrtari kryesor mjekësor i Irlandës Tony Holohan të shtunën ndërsa vendi raportoi numrin më të madh të infeksioneve të reja për dy javë.

Irlanda ka raportuar rënie të shumta në numrin e infeksioneve në muajin e kaluar në nivele të ulëta dhe të qëndrueshme, duke lejuar qeverinë të përshpejtojë rihapjen e ekonomisë dhe pothuajse të gjitha bizneset lejohen të hapen javën e ardhshme.

Të shtunën, Irlanda raportoi 23 infeksione të reja, numri më i madh i rasteve të reja për dy javë, me gjashtë vdekje.

Kjo solli numrin e përgjithshëm të vdekjeve në vend prej 4.9 milion që nga fillimi i pandemisë në 1.734.

Holohan, i cili ka cituar prova anekdotale ditëve të fundit të të rinjve që po shoqërohen në një numër të madh, tha se 10 nga 23 rastet ishin në të rritur nën moshën 35 vjeç dhe tetë ishin midis 35 dhe 54.

“Ky është tani një shqetësim i vërtetë dhe një prirje shqetësuese në një kohë kur shumë njerëz po takohen përsëri me miq dhe të dashur dhe mund të mblidhen në grupe më të mëdha,” tha Holohan, sipas Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close