Covid19Covid19 lajme nga bota

Si funeralet gjatë izolimit kanë qenë të “paplota”

Pandemia e koronavirusit ka krijuar presion shtesë për shumë punëtorë në Mbretërinë e Bashkuar, sidomos për ata të përfshirë në funeralet, pasi ata kanë luftuar për të përballuar tensionin që mijëra vdekje kanë ndodhur në industrinë e tyre.

Rreth 21,000 njerëz punojnë në sektor, dhe Shoqata Kombëtare e Drejtorëve Funeralë thotë se anëtarëve të saj u është dashur të merren me 58,000 vdekje më shumë që nga muaji mars sesa ata panë mesatarisht në të njëjtën periudhë gjatë pesë viteve të fundit. David Barrington, i cili drejton një drejtor funerali në Wirral, tha se e kishte qenë “shumë të vështirë” pasi kufizimet e vendosura nga qeveria dhe këshillat nga autoritete kanë nënkuptuar që asnjë familjar nuk ka “pasur mundësi ketë pasur funeralin që ata do të donin”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close