Covid19Covid19 lajme nga bota

Spanja ka gati planin për të ndihmuar qiramarrësit dhe pronarët e shtëpive

Kabineti i Spanjës pritet të miratojë shtrirjen e masave që synojnë lehtësimin e barrës financiare për qiramarrësit dhe pronarët e shtëpive të goditur nga koronavirusi, thanë burime qeveritare për agjencinë e lajmeve Reuters.

Me masat e reja, qiramarrësit do të jenë në gjendje të rinovojnë kontratat e tyre ekzistuese për gjashtë muaj në të njëjtat kushte, ndërsa një ndalim për ndërmarrjet komunale që shkurtojnë furnizimin me gaz, energji elektrike dhe ujë do të mbetet në vend deri më 30 shtator, thanë burimet.

Për pronarët e shtëpive që kualifikohen, afati për të aplikuar për pushime në pagesa hipotekare do të shtyhet prapa deri në fund të shtatorit nga 20 korrik. E shpërndarë nga bllokimet e pandemisë dhe kufizimet e udhëtimit, prodhimi ekonomik i Spanjës ka të ngjarë të jetë zvogëluar 20 përqind në tremujorin e dytë , sipas bankës qendrore.

Në mars, qeveria miratoi një paketë ndihme prej 700 milion eurosh për të ndihmuar familjet e cenueshme dhe më vonë prezantoi një program të ardhurash minimale për të arritur në rreth 2.3 milion njerëz.

Por një raport i KB i botuar të hënën kritikoi rrjetin e mbrojtjes sociale të Spanjës si të pamjaftueshme dhe tha se kriza COVID-19 kishte përkeqësuar situatën për qytetarët e saj më të varfër./bota.al

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close