Covid19Covid19 AnalizaCovid19 lajme nga bota

Analiza: Një moment kur përplasen shqetësimet shëndetësore dhe ekonomike

Ky është një moment i madh. Shefat e mikpritjes kanë përshkruar rihapjen e bareve dhe restoranteve në Angli si të rëndësishëm për psikikën kombëtare.

Por është gjithashtu një moment kur përplasen shqetësimet shëndetësore dhe ekonomike.

Organi i Tregtisë Mikpritja në Mbretërinë e Bashkuar vlerëson se 53% e bareve dhe 47% e restoranteve do të rihapen këtë fundjavë duke gjeneruar një total – ata shpresojnë – prej nëntë milion vizita.

Por ndërsa një sektor që punëson tre milion njerëz ka dëshirë të rihapet, shumë janë në ankth. A do të kthehen shumë klientë për të menaxhuar vendet e sigurta ose shumë pak për ta bërë atë me vlerë ekonomike?

Masat për distancimin shoqëror do të zvogëlojnë kapacitetin dhe rritin kostot.
Tre të katërtat e bizneseve presin të kenë humbje këtë vit dhe industria vlerëson se edhe nëse kjo fundjavë shkon mirë, sektori mund të humbasë 320,000 vende pune. Ishte një vendim i vështirë dhe qeveria do të vëzhgojë me nervozizëm se si reagon dhe sillet publiku. Kjo do të përcaktojë përfundimisht nëse po marrim një zhurmë të mjaftueshme ekonomike për rrezikun e shëndetit që ekspertët mjekësorë thonë se po kalojmë në mënyrë të pashmangshme këtë fundjavë.

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close