Covid19Covid19 lajme nga bota

Delhi pika më e nxehtë e Covid – 19 në Indi

Me më shumë se 77,000 raste të Covid-19, kryeqyteti i Indisë Delhi është bërë pikat më të nxehta të vendit. Administrata e qytetit duket se ka shkatërruar mundësinë e krijuar nga një izolim i rreptë mbarëkombëtar që zgjati më shumë se dy muaj. Gjurmimi i dobët i kontakeve, burokracia e tepërt, bashkërendimi i dobët ose jo me shërbimet shëndetësore private dhe grindjet politike kanë çuar të gjitha në një rritje të numrit.

Qytetet më të vogla indiane duket se kanë bërë një punë shumë më të mirë se kryeqyteti, selia e qeverisë federale të Indisë. Qyteti jugor i Bangalores është lavdëruar për përpjekjet e tij për gjurmimin e kontakteve të cilat kanë përfshirë infeksionin, dhe Chennai (dikur Madras) ka pasur relativisht pak vdekje pavarësisht një rritje të rasteve.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close