SpecialeSport

Gaetano Scirea: I paharruari

Screen Shot 2015-09-03 at 5.31.01 PM

“Ndër mbrojtësit e lirë më të fortë të botës, e luan rolin e tyre me natyrshmëri absolute, me këmbë në tokë, duke ju kushtuar pak spektaklit dhe më pak akoma lavdisë personale”

“Askush nuk ka qenë i madh si Scirea, pasi të tjerët, përfshi perënditë Beckenbauer dhe Baresi, qenë mbrojtës që avanconin, kurse ai ishte mbrojtës në mbrojtje, mesfushor i vërtetë në mesfushë, sulmues i vërtetë në sulm. Ishte unik”

Gaetano Scirea lindi në Cernusco sul Naviglio me 25 maj të vitit 1953. E fillon rrugën e tij prej futbollisti në rolin e sulmuesit, për saktësi atë të qendërsulmuesit. Pasi ka luajtur gjithmonë në rolin e sulmuesit tek juniorët e skuadrës së San Pio X°, nënshkruan kartonin e parë për ngjyrat e Atalantas. Është një mik i tij, i quajtur Crinella, ai që do ta çojë në Bergamo për një provim të vogël. Doktor Brolis, i ngarkuar me sektorin e të rinjve zikaltër, ia nënshkruan kartonin: Gaetano është vetëm 14 vjeç.

Nën drejtimin e Capellos dhe Castagnerit, Scirea përdoret kryesisht në sulm, nganjëherë sulmues krahu dhe nganjëherë sulmues i qendrës. Në këtë rol të fundit luan dy sezone me të rinjtë I skuadrës orobike. Mirë, por pa cifla fantazie. «Capello më ka shpëtuar! Në fakt, isha në pikën e lënies së futbollit. Besoja se kisha gabuarzanat; më dukej vetja se isha dështak»…

[real3dflipbook id=”464″]


 

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close