Covid19Covid19 keshillaCovid19 lajme nga bota

Mbretëria e Bashkuar “nuk do të hezitojë” për të imponuar më shumë bllokime lokale

 

Mes shqetësimeve për shkallën e infeksionit në një pjesë të Yorkshire dhe Anglisë veri-perëndimore, Ministri i Pushtetit Lokal të Britanisë së Madhe Simon Clarke tha “nuk do të hezitojë të veprojë”,  atje ku kufizimet lokale të bllokimit janë të nevojshme.

Ai i tha BBC se Bradford në Yorkshire ishte “vendi tjetër në listën tonë”.

Por ai tha që Leicester – vendi i parë që do të vihej në një bllokim të lokalizuar të koronavirusit – ishte një vend me trefishin e nivelit të infeksionit të zonës së dytë të prekur më keq.

Pas kritikave që autoritetet lokale nuk ishin në gjendje të vinin re informacione të hollësishme në lidhje me infeksionet në lagjet e tyre, Clarke tha që të gjitha këshillat do të kishin qasje në të dhënat e nivelit të kodit postar, të cilat ishin vënë në dispozicion në 22 qershor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close