Covid19Covid19 lajme nga bota

Rastet ende nuk kanë kulmuar në Amerikën Latine

Rastet e koronavirusit kanë vazhduar të rriten në të gjithë Amerikën Latine. Që nga koha kur Brazili njoftoi rastin e parë në fund të shkurtit, Covid-19 është përhapur në çdo vend të rajonit. Janë regjistruar më shumë se 2.5 milion raste, dhe më shumë se 100,000 njerëz kanë vdekur, sipas Qendrës Evropiane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.

Dy vendet më të populluara të Amerikës Latine, Brazili dhe Meksika, kanë parë numrin më të madh të vdekjeve, përkatësisht më shumë se 60,000 dhe 30,000. Ekspertët thonë se kulmi i epidemisë në disa vende të Amerikës Latine mund të jetë ende disa javë larg.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close