Covid19 lajme nga bota

Selanik, 95% e shtretërve në spitalet COVID-19 janë zënë

Rreth 95 % e shtretërve të ICU për COVID-19 në Selanik janë aktualisht të zënë, ndjekur nga Atika me 30%, njoftoi sot Ministria greke e Shëndetësisë. Shtretërit në ICU COVID-19 në Selanik janë gjithsej 192, nga të cilët 182 janë të zënë, ndërsa Atika ka 212, nga të cilat 148 janë të zëna. Një total prej 1 177 shtretërish ICU janë në funksionim në të gjithë vendin, nga të cilët 914 janë të zënë dhe 263 (22%) të pazënë. Shtretërit jo-COVID-19 të ICU-së aktualisht janë 588, nga të cilët 463 janë të zënë dhe 125 (21 %) nuk janë të zënë.

Numri i përgjithshëm i shtretërve spitalorë të disponueshëm në të gjithë vendin për trajtimin e rasteve COVID-19 (në ICU, kujdes i shtuar, pavijone presioni negativ, pavijone të zakonshëm dhe të tjerë) është 5 629, ndërsa pacientët që aktualisht marrin trajtim në spital janë 3 527. Ka edhe 170 shtretër në dispozicion në spitalet ushtarake, nga të cilat 119 janë të zëna.

Leave a Reply

Back to top button