Covid19 AnalizaCovid19 keshillaCovid19 lajme nga bota

SHBA do të ketë aftësinë të kryejë 50 milion teste në muaj, thotë eksperti shëndetësor

Admirali Dr Brett Giroir, ndihmës sekretari për shëndetësinë për Departamentin e Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore të SHBA-së, u tha ligjvënësve të enjten se deri më sot, SH.B.A. ka kryer më shumë se 35 milion teste për Covid-19 dhe tani kryen mesatarisht “mbi 550,000 teste në ditë. ”

Duke folur në Nënkomisionin Zgjedhor të Shtëpisë mbi Krizën e koronavirusit në lidhje me rezervat e vendit, Giroir tha se ai vlerëson se kombi do të ketë aftësinë të kryejë 40 deri në 50 milion teste në muaj deri në vjeshtë.

Giroir nuk specifikoi se cilit lloj testi ai i referohet – ata që kontrollojnë infeksionin aktual ose ato që kontrollojnë infeksionin e kaluar.

“Me teknikat e reja të krijuara si bashkimi i mostrave, të kombinuara me investime dhe teknologjitë e pikës së kujdesit, ai numër mund të shkojë lehtësisht edhe në 80 milion në muaj nëse është e nevojshme,” tha Giroir. CNN / bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close