Covid19Covid19 lajme nga bota

Udhëtim në plazh në Barcelonë për shërimin e pacientëve

Pacientët spanjollë po bëjnë udhëtime në bregdet, si pjesë e procesit të shërimit të tyre nga sëmundja. Ekipet mjekësore në Spitalin del Mar në Barcelona janë fotografuar duke lëvizur njerëzit drejt plazhit si pjesë e një programi të krijuar për të humanizuar njësitë e kujdesit intensiv. Në total, Spanja ka konfirmuar 239.932 infeksione dhe 27,127 vdekje. Qeveria ka filluar ngadalë të lehtësojë atë që ishte një nga izolimet më kufizuese të Evropës. Në një moment njerëzit nuk mund të dilnin për të ushtruar dhe fëmijët nuk lejoheshin të linin shtëpitë e tyre për asnjë arsye.

Por Spanja e ka mbajtur shpërthimin e sëmundjes nën kontroll javët e fundit. E marta ishte dita e dytë që Spanja nuk raportoi asnjë vdekje të vetme.

Të mërkurën, Kryeministri Pedro Sanchez i kërkoi parlamentit një zgjatje të mëtejshme të gjendjes së jashtëzakonshme deri në 21 qershor.

“Ne kemi kapërcyer pandeminë më të keqe,” tha  Sanchez. Por partitë e opozitës kanë kritikuar reagimin e tij për shpërthimin dhe shtrirjet e përsëritura të gjendjes së jashtëzakonshme.

 

Show More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close