Thenie

11 fraza për t’i kujtuar, kur ndjehesh sikur dëshiron të dorëzohesh. Ndalu dhe lexoji!

Kur gjithçka rreth jush bëhet më e errët dhe më e vështirë, këto 11 fjali ju ndihmojnë për të kujtuar që mos të hiqni dorë kurrë. Ka momente në jetë, kur gjithçka duket se na vë përfund. Dhe gjatë këtyre momenteve, të kesh disa shprehje për të kujtuar mund të jetë e dobishme. Ne e dimë që jeta gjithmonë mund të rezervojë periudha të vështira, dhe pikërisht në këto raste të gjithë nxjerrin burimet e tyre më të mira. Kështu që, një mendim, një kujtim, sjell një shërim të çmuar, dhe për këtë arsye të kujtosh një nga fjalitë e mëposhtme mund të jetë shumë e dobishme.

1- “Mos harroni se ndonjëherë, të mos marrësh atë që dëshironi, është një prekje e madhe e fatit”.

E para, midis frazave që duhet të mbani mend, është e një personi të njohur për mençurinë dhe largpamësinë e tij, Dalai Lama.

Në fakt, jo gjithmonë arritja në atë që dëshironi do të konsiderohet si negative. Mund të ketë pas fshehur surpriza të papritura dhe negative. Mund të jetë gjithashtu një mënyrë me të cilën jeta sugjeron objektiva të tjera!

2- “Sa më shumë plakem, aq më shumë e kuptoj se askush nuk e ka idenë se çfarë bën dhe se të gjithë bëjnë sikur”.

Ne nuk e dimë kush është autori i kësaj të vërtete të bukur. Një mendim i cili, mbi të gjitha në ditët tona, është një e vërtetë befasuese.

3- “Pavarësisht se kush jeni, pa marrë parasysh atë që keni bërë, pavarësisht nga vini, gjithmonë mund të përpiqeni të jeni një version më i mirë i vetvetes”. ”

Edhe kjo, si një frazë për t’u kujtuar, ka vlefshmëri të përjetshme. Këngëtarja Madonna e ka thënë atë gjatë një interviste. Ajo përmbledh në mënyrë të përkryer shpirtin që duhet të keni, veçanërisht pas një humbjeje ose dështimi.

Mendime pozitive

  1. “Mos lejoni që të njëjtat gjëra t’ju shqetësojnë. Jeta është shumë e shkurtër për të jetuar kështu”.

Joel Osteen është pastori më i famshëm protestant në Shtetet e Bashkuara. Dhe, duke folur me frymën e pionierëve, na nxit me këtë fjali të ndryshojmë ritmin!

Për të mos u dorëzuar kurrë

5.- “Në të vërtetë, unë jam shumë mirënjohës që disa gjëra nuk shkuan ashtu siç doja të shkonin”.

Një tjetër nga ato frazat për t’u mbajtur mend, dhe që duket se plotëson atë që kemi lexuar më sipër, në lidhje me qëllimet dhe dëshirat. Mos harroni kurrë se jeta tregon gjithmonë mençurinë e saj në planin afatgjatë.

Reagoni

6- “Filloni t’i tregoni universit atë që dëshironi në vend që të ankoheni për ato që nuk dëshironi”.

Ky mendim është për të gjithë ata që e kalojnë jetën duke u ankuar, pa e ditur në fakt se cili është kuptimi i gjërave dhe jetës.

7- “Përdorni energjinë tuaj për të krijuar, jo për të shkatërruar”.

Ndodh, veçanërisht në momentet e dëshpërimit, të biem në tundimin për të shkatërruar gjithçka. Mendime që konsumojnë energjinë e mbetur në dispozicion. Kjo është arsyeja pse të ndalemi, të marrim frymë, dhe të kujtojmë këtë mendim, do të na ndihmojë shumë.

8- “Mos qaj për të kaluarën, ajo ka ikur. Mos u shqetëso për të ardhmen, nuk ka ardhur ende. Jeto të tashmen dhe bëje të mrekullueshme”.

Kjo është një nga ato perlat që të gjithë, çdo mëngjes, duhet të rilexojmë dhe mbajmë në mendje!

Mendime motivuese

9- “Të flasim për problemet tona, është varësia më e madhe që ne kemi. Eleminojeni këtë zakon duke folur për gëzimet tuaja”.

Një fjali tjetër shumë e rëndësishme për të kujtuar sapo na shfaqet një zhgënjim apo mërzi, duke ju bërë të mbani mend vetëm problemet duke harruar gëzimet.

10- “Asnjëherë mos hiqni dorë nga diçka që vërtet e dëshironi. Eshtë e vështirë të presësh, por është më e vështirë të pendohesh”.

Shumë njerëz kërkojnë gjithçka menjëherë dhe aftësia për të pritur, luftuar, për të mos hequr dorë, është gjithnjë e më e paktë. Kjo është një nga ato maksimat që mund të vërtetojnë vendosmërinë tonë dhe besimin në të ardhmen.

11- “Nuk ka natë aq të errët sa të mos lejojë që dielli të dalë sërish”.

Dhe e mbyllim me një ftesë për ata që vuajnë, për ata që janë në dëshpërim. Me këtë frazë të mrekullueshme dhe me përqafimin më të madh. / bota.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close