Covid19Covid19 lajme nga bota

Kishat mirëpresin kongregacionet e para që nga izolimi

Kishat kanë mirëpritur kongregacionin e tyre të parë që nga fundi i marsit pasi masat e bllokimit u lehtësuan të shtunën. Në York Minster, i cili u hap përsëri për festimet e mbrëmjes të shtunën pasi u mbyll që nga 16 Mars, adhuruesve iu kërkua të linin emrat dhe detajet e kontaktit dhe u mbajtën në masa të rrepta.

Stafi dhe klerikët mbanin maska ​​për fytyrën. Nuk kishte asnjë këndim, shtrëngim dore të kongregacionit ose marrje të verës së Kungimit nga një filxhan i zakonshëm. “Gjatë javëve të fundit ne kemi mirëpritur shumë për lutje individuale, por të mblidhemi përsëri për adhurim – me masa përkatëse fizike distancuese në vend – do të jetë një inkurajim i madh për shumë njerëz,” tha Dekani i Jorkut, Drejtori Dr Jonathan Frost . Ndërmarrjet e tjera shmangin ndalimin e këndimit duke mbajtur shërbime me makinë, duke lejuar që rojtarët e kishave të këndojnë në sigurinë e automjetit të tyre.

Në Kishën St Barnabas në Swanmore, Hampshire, njerëzve që dëshironin të merrnin shërbimin në parkun e makinave të sallës së fshatit u kërkua të rezervojnë përpara dhe të zgjedhin himnet e tyre të preferuara.

Rev Claire Towns tha: “Ne vendosëm se donim t’u ofrojmë njerëzve mundësinë për të kënduar, pasi kjo është një pjesë e rëndësishme e adhurimit të krishterë.”

“Për njerëzit në fshat, është një shenjë tjetër që kisha është në zemër të këtij komuniteti,” shtoi ajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close