ZZZFun

TEST / Dashuria, paratë apo spiriualiteti? Zgjidhni një imazh dhe merrni një mesazh

Imazhi nr. 1 – Dashuria: “Gjithmonë fiton duke ofruar dashuri”. (Reese Witherspoon)

Dashuria është një dhuratë që na kthehet gjithmonë, pavarësisht se kush mund ta ofrojë. Edhe nëse personi tjetër nuk e di se si t’i vlerësojë manifestimet tuaja të dashurisë, dhe përfundon duke tradhtuar besimin tuaj, nuk do të humbni kurrë nga dashuria.

Dashuria na bën mirë, na transformon nga brenda dhe gjithmonë na drejton në rrugë të mira. Mos lejoni që dashuria në zemrën tuaj të ftohet për shkak se një person nuk e di se si ta vlerësojë, kanalizojeni atë në diçka më të mirë dhe bëjeni atë të rritet dhe të bëhet edhe më e fuqishme. Dashuria është një nga forcat më të mëdha në botë dhe gjithmonë do të shërbejë për rritjen dhe lumturinë tonë.

Imazhi numër 2 – Paratë: “Mos mendoni se paratë janë gjithçka, ose do të arrini deri aty sa të bëni gjithçka për paratë”. (Voltaire)

Të gjithë e dimë se paratë janë thelbësore për çdo gjë në jetë. Paraja hap shumë dyer tek ne, na lejon të plotësojmë nevojat dhe tekat tona dhe është rreth saj, që bota rrotullohet. Ne duhet të jemi të vetëdijshëm se duhet të fitojmë para për të jetuar.

Sidoqoftë, ne nuk mund të lejojmë që lakmia të na kontrollojë, sepse mund të na fusë në shtigje të mundimshme, të cilat mund të na nxjerrin të humbur. Paraja është e rëndësishme dhe e vlefshme, por nuk është gjithçka në jetë. Ne nuk duhet të sakrifikojmë vlerat tona dhe njerëzit që duam, për para. Nuk ia vlen.

Mendoni me kujdes për llojin e përparësisë që paraja ka në jetën tuaj dhe nëse është me të vërtetë e drejtë. Mos lejoni që paratë t’ju kontrollojnë, përkundrazi mësoni ta kontrolloni ato.

Imazhi nr. 3 – Spiritualiteti: “Feja beson në përvojën e dikujt tjetër. Spiritualiteti po përjeton eksperiencën tuaj” (Deepak Chopra)

Spiritualiteti është një përvojë e zbulimit të vetvetes, që na lejon të analizojmë plotësisht veten, pjesët e mira dhe të këqija, të reflektojmë se kush jemi vërtet dhe nëse jemi të kënaqur me mënyrën tonë të të jetuarit. Nëpërmjet spiritualitetit, ne zbulojmë misteret e vetvetes dhe zbulojmë mënyrat më të mira të të jetuarit.

Të pasurit përvojat tona na ndihmon të gjejmë veten në botë dhe të mësojmë në një mënyrë më të plotë dhe personale. Spiritualiteti nuk e përjashton fenë; ato kombinohen edhe më mirë. Forconi anën tuaj spirituale, pavarësisht fesë suaj, dhe do të zbuloni një mënyrë jetese më të plotë dhe më të mençur, në të cilën të gjitha njohuritë kanalizohen për të mirën tuaj dhe evolucioni është i vazhdueshëm. / meb.al

Back to top button