Horizonti.al

“Hëna e përgjakur”, po vjen eklipsi total më i gjatë i shekullit. Toka në errësirë…

Përshkruhet si një spektakël që nuk e kemi parë asnjëherë deir më sot, ai që do të ndodhë në natën mes 27 dhe 28 korrikut.

Qielli që zakonisht është i errët, do të “ngjyhet” me të kuqe, në atë që astrofilët dhe astronomët thonë se do të jetë eklipsi total më i gjatë i gjithë shekullit. Në po të njëjtën natë, të quajtur “Hëna e përgjakur”, do të ndodhë dhe një kundërvënie e madhe e Marsit, dhe e gjithë kjo mund të vihet re, gjë që nuk ndodhte qysh prej vitit 2003. Ngjarja do të zgjasë 1 orë e 43 minuta, kanë shtuar ekspertët. Ndërsa i gjithë fenomeni, ose më saktë hyrja dhe dalja e Hënës në hijen e Tokës, do të zgjasë 3 orë e 55 minuta. / bota.al

Leave a Reply

Back to top button