Magazine

Si të zbuloni lajmet e rreme në internet

Truri ynë është një detektor i fuqishëm i gënjeshtrave, le ta vëmë atë në punë

screen-shot-2016-12-01-at-13-36-03

Nga Agustín Fuentes

Informacioni ka shumë rëndësi sot, ndoshta më shumë se kurrë më parë. Ne të gjithë kemi kapacitete për të parë përtej gënjeshtrës dhe mbrojmë veten nga keqinformimi, por këto kapacitete duhet të kaliten dhe përforcohen përditë. Interneti është i pasur me lajme të rreme dhe shtrembërime. Më poshtë po paraqesim disa sugjerime që do t’iu ndihmojmë të ecni nëpër këtë moçal dhe të merrni informacionin më të mirë:

Së pari, pranoni faktin se ndonjëherë ne nuk kuptojmë. Bota është një vend jashtëzakonisht kompleks dhe politika, ekonomia, dhe marrëdhëniet sociale bashkëkohore, mund të jenë realisht të ndërlikuara. Sasia dhe dendësia e informacionit në rrjet është jashtëzakonisht e madhe. Ne njerëzit, kemi një sistem veçanërisht të hatashëm, dhe një nga funksionet e tij kryesore është të na ndihmojë të identifikojmë momentin kur gjërat nuk kanë kuptim.

Të qënit të hutuar apo mosndjekja e një argumenti, është një pjesë normale e funksionit të trurit, sidomos kur përfshin …

[real3dflipbook id=”1405″]

Leave a Reply

Back to top button