Psikologji

5 tipare që kanë të përbashkëta të gjitha gratë e lumtura

Edhe pse konsumizmi përpiqet të na bindë të kundërtën, lumturia nuk varet vërtet nga gjërat materiale. Pyesni veten se cili është sekreti i një jete të lumtur?

Njerëzit e lumtur kanë prioritete specifike mbi të tjerët: ata zgjedhin njerëz, marrëdhënie dhe situata që nxjerrin në pah më të mirën e tyre. Nëse doni të përmbushni dëshirat tuaja, të arrini qëllimet tuaja dhe atë që dëshironi, konsiderojini këto cilësi të përbashkëta për të gjitha gratë e lumtura.

1. Mund t’u thonë JO gjërave që nuk i duan pa ndjerë faj

Të gjithë jemi përballur me këtë situatë: Kur kemi një zgjedhje, është më e lehtë të pranojmë diçka që nuk e duam, sesa të luftojmë fajin për të thënë JO.

Nëse ky është rasti për ju ose shpesh keni frikë se mos humbisni diçka, është koha për të patur një mënyrë të re të të menduarit. Gratë më të lumtura i japin përparësi vetes duke mos pranuar diçka që nuk e duan. Nuk u intereson çfarë thonë apo mendojnë njerëzit e tjerë.

2. Kujdesen për veten dhe shëndetin e tyre

Gratë e lumtura pushojnë, hanë mirë, pinë mjaftueshëm lëngje dhe e dinë se për çfarë ka nevojë trupi i tyre.

Ato nuk janë të prirura të prishin rutinën e tyre, veçanërisht jo me sjellje të dëmshme. Është e rëndësishme që ato të ushqehen shëndetshëm, të jenë aktive dhe të kujdesen për shëndetin e tyre mendor.

3. Ato nuk i përjetojnë gjërat personalisht

Gratë më të lumtura rrallë i përjetojnë gjërat personalisht. Nëse shpesh shqetësoheni se mos dikush është i zemëruar me ju ose nëse thjesht nuk ju pëlqen, është koha të ndryshoni sjelljen tuaj. Gratë e lumtura nuk do të bien kurrë në grackën e të menduarit dhe kërkimit të arsyeve për humorin dhe veprimet e njerëzve të tjerë.

Kjo mënyrë e të menduarit i çliron ato nga shqetësimet e panevojshme dhe zemrat e thyera. Nëse i përjetoni gjërat personalisht, ju kujtojmë se sjellja e të tjerëve është përgjegjësi e tyre dhe në shumicën e rasteve varet nga personi tjetër, jo nga ju.

4. Ato përballen me problemet e tyre

Biseda të pakëndshme, ditë të vështira dhe situata të vështira – shpesh është më e lehtë për ne që t’i shmangim ato sesa t’i trajtojmë. Megjithatë, gratë më të lumtura e kanë më kollaj ta trajtojnë problemin menjëherë kur ai lind.

Ato janë të përgatitura për biseda të vështira pavarësisht nga rezultati, sepse e dinë se është më mirë të mos shqetësohen sesa të ngarkohen me pasiguri dhe çështje të pazgjidhura.

5. Ato nuk krahasohen dhe nuk konkurrojnë me askënd përveç vetvetes

Gratë më të lumtura nuk konkurrojnë me të tjerët. Ato përpiqen të jenë më të mira se sa ishin dje, jo më të mira se dikush tjetër.

Back to top button