Ekonomi

Britania publikon planin për të rritur ekonominë gjatë pandemisë

Ministri i Financave në Mbretërinë e Bashkuar ka njoftuar një plan të madh shpenzimesh për krijimin e vendeve të reja të punës në Mbretërinë e Bashkuar pasi qeveria kërkon të nxisë shërimin e saj nga pandemia e koronavirusit.

Rishi Sunak njoftoi planet për të rritur punësimin e të rinjve, krijimin e vendeve të gjelbërta dhe inkurajimin e punëdhënësve për të rikthyer punëtorët e rraskapitur duke prezantuar një skemë të re për mbajtjen e vendeve të punës, e cila do të bëjë që qeveria të paguajë një bonus prej 1.000 paundësh për secilin punonjës të punësuar, i cili është ende i punësuar që nga 31, 01, 2021. Sunak njoftoi gjithashtu uljen e taksës së pronave dhe një ulje të taksës së shitjeve prej 4 miliardë paundësh për industrinë e turizmit. 80% e firmave të turizmit ndaluan tregtinë në prill dhe 1,4 milion punonjës janë në prag të humbjes së vendit të punës – këto janë proporcionet më të larta të çdo sektori, sipas Thesarit të Mbretërisë së Bashkuar. Kostoja e skemave të qeverisë përfshinte deri në 9 miliardë paund për të ri-punësuar punëtorët dhe një plan prej 2 miliardë paundësh për të punësuar punëtorë të rinj.

“Plani ynë ka një qëllim të qartë: të mbrojë, mbështesë dhe të krijojë vende pune,” tha Sunak në deklaratën e tij të mërkurën. “Kjo do t’i japë bizneseve besimin të ruajnë dhe të punësojnë. Të krijojmë vende pune në çdo pjesë të vendit tonë ”.CNN  / bota.al

Leave a Reply

Back to top button