Motivuese

Gratë e vendosura e gjejnë gjithmonë fuqinë e tyre!

Asnjëherë mos thoni se keni humbur atë që e dini se nuk e keni. Por kurrë mos pushoni së kërkuari atë që është e juaja, mos u pendoni kur diçka nuk del ashtu siç pritet dhe mos u ndalni.  Gratë e vendosura gjithmonë e gjejnë fuqinë e tyre

Ky fuqizim nuk buron nga përvojat me gabime ose korrektësi, vjen nga vendime dhe sjellje që merren përballë dështimeve ose fitoreve.

Kjo forcë elastike formohet me secilin qëndrim të marrë dhe ju bën të reagoni pozitivisht përballë konflikteve emocionale dhe situatave të pafavorshme. Kjo forcë krijohet, ndërtohet dhe mirëmbahet nga veprimet që bëhen, qoftë në kohë gëzimi, normaliteti apo trishtimi.

Do të ketë gra që do ta zbulojnë këtë fuqi pasi të largohen, do të ketë gra që do të zbulojnë forcën e tyre pas lidhjes. Do të ketë gra që do t’i zbulojnë të gjitha këto për veten e tyre. Por kjo aftësi për të fituar ka qenë gjithmonë aty, brenda tyre, e brendshme, e ruajtur, pikërisht për t’u shfaqur në ato momente të nevojës më të madhe.

Nuk është thelbësore të kesh një shoqëri apo jo, ose të kalosh vështirësi ose prova. Eshtë e nevojshme vetëm të dimë se kjo forcë fle brenda nesh.

Asnjëherë mos e lidh me zinxhirë atë fuqi, mos e mbaj kurrë mbrapa.

Asnjëherë mos thoni se keni humbur atë që e dini se nuk e keni. Por kurrë mos pushoni së kërkuari atë që është e juaja, mos u pendoni kur diçka nuk del ashtu siç pritet dhe mos u ndalni.  Gratë e vendosura gjithmonë e gjejnë fuqinë e tyre.

Mundësitë e reja dalin, jini të gatshme ta përdorni atë energji për t’i merituar dhe për t’i fituar ato. Jini mjaftueshëm optimiste dhe realiste për të vendosur se ku ta vendosni këmbën, ku ta investoni kohën dhe ku ta dhuroni zemrën tuaj. Mos i lini plagët të zbuluara. Çdo mbresë në shpirt është një vend pjellor për të kultivuar besimin, shpresën dhe dashurinë.

Duhet të keni guximin për të marrë përsipër rrezikun e dështimit, guximin për të përballuar zhgënjimet dhe zhgënjimet me kokën lart. Përdorni këtë aftësi për tu zgjuar dhe për të qenë të lumturA me veten.

Asnjëherë mos hiqni dorë nga kërkimi i dashurisë. Nëse keni nevojë të qani, qani. Të qash nuk do të thotë të tregosh dobësi. Por tregoni sinqeritet.

Një grua e fuqishme di të kthejë çdo lot në forcë. Një grua e fortë e di kohën e duhur për të ndryshuar.

Sekreti më i madh i një ndryshimi është të dish kur dhe cilën derë duhet të mbyllësh dhe kur të largohesh. Sekreti më i madh i lumturisë është të dish kur dhe cilën derë duhet të gjesh hapur dhe kur dhe me kë duhet të hysh.

Gjeni forcën tuaj, gjeni vetëvlerësimin tuaj, gjeni dashurinë tuaj. Besoji fuqisë tuaj. Çdo gjë do të shkojë mirë.

Back to top button
Close
Close