Teknologji

Lajme të këqia për Tik-Tokun

Komiteti i Punëve të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA-së votoi të mërkurën përgjatë linjave partiake për t’i dhënë Presidentit Joe Biden fuqinë për të ndaluar aplikacionin e mediave sociale në pronësi kineze TikTok dhe aplikacione të tjera.

Ligjvënësit votuan 24 kundër 16 për të miratuar masën për t’i dhënë administratës kompetenca të reja për të ndaluar aplikacionin në pronësi të ByteDance të përdorur nga më shumë se 100 milionë amerikanë, si dhe aplikacione të tjera që besohet se paraqesin rreziqe sigurie. Demokratët në komitet kundërshtuan projektligjin, i cili u sponsorizua nga kryetari i komitetit republikan, Michael McCaul.

Fati i kësaj mase është ende i pasigurt dhe do të duhej të miratohej nga dhoma e plotë dhe Senati i SHBA-së përpara se të mund të shkojë tek Biden.

McCaul tha pas votimit se ai mendon se projektligji i TikTok do të kalohet “mjaft shpejt” dhe do të votohet nga Kongresi këtë muaj.

Përfaqësuesi Gregory Meeks, demokrati më i lartë në komitet, tha se ai e kundërshtoi fuqimisht legjislacionin sepse ai do të “dëmtonte besnikërinë tonë në të gjithë globin, do të sillte më shumë kompani në sferën e Kinës, do të shkatërronte vendet e punës këtu në Shtetet e Bashkuara dhe do të nënvlerësonte vlerat themelore amerikane të fjalës së lirë dhe sipërmarrjes së lirë”.

Back to top button