Thenie

“Për njeriun e mirë, e gjithë bota është miqësore”. Fjalë të urta nga India

Vlerën e pasurisë e kuptojmë kur e fitojmë, ndërsa të shoqërisë, kur e humbasim.

Pas beteje të gjithë bëhen trima.

Zëri i të vobektit, qoftë i bukur e i drejtë, nuk lë mbresë pranë atij të pasanikut. Është si kënga e fyellit që mposhtet nga krismat e daulles.

Shtëpi do të thotë grua.

Shtëpia e mendjemadhit zakonisht është bosh.

Të gjithë janë gati të ndajnë sukseset e dikujt, asnjëri fatkeqësitë e të tjerëve.

Sado lart të fluturojë zogu s’bëhet fajkua.

Paraja është shpata që ndan miqtë e pandarë.

Për njeriun e mire, e gjithë bota është miqësore.

Të hash dhe të mos lëvizësh, shëndoshesh, kurse të hash dhe të lëvizësh, forcohesh dhe kalitesh.

Back to top button