ANTI-FAKE NEWSCovid19

A mund t`ju mbrojë vërtet një simbol nga koronavirusi?

Mediat sociale janë ngatërruar me postime që përmbajnë informacion të rremë dhe të pavërtetë në lidhje me pandeminë e koronavirusit.

Ne kemi kontrolluar fakte disa nga ato pretendime më të përhapura këtë javë.

Të ashtuquajturat shënja “mbrojtëse” që mbrojnë nga viruset po shiten në të gjithë botën.

Disa nga shënjat, që paraqesin një dizajn të kryqit të bardhë, duket se janë të llojit që tregtohen rrejshëm si “ndalesa të viruseve” në Rusi. Disa anëtarë të parlamentit rus i veshën ato në një takim të fundit të Dumës së Shtetit.

Sidoqoftë, Administrata Federale e Drogave e SHBA (FDA) thotë se substanca e lëshuar nga shënja të tilla – dioksidi i klorit të agjentit zbardhues – është i dëmshëm. Thuhet se pretendimet se ndihmojnë në mbrojtjen kundër Covid-19 janë “mashtruese”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close