Bota

Zhduket fjala “Trojkë” nga komunikata e BE. Në vend të saj, “Institucionet”

Screen Shot 2015-02-12 at 20.08.50Zhduket fjala Trojkë nga komunikatat mbi Greqinë: sipas asaj që është kuptuar, komunikata me të cilën Tsiprasi dhe Dijsselbloemi firmosin marrëveshjen që i jep jetë misionit teknik për të gjetur një terren të përbashkët për Greqinë, nuk e përmban askund fjalën “Trojkë”. Pavarësisht se teknikët që do të punojnë me grekët vijnë pikërisht nga BE, FMN dhe BQE, apo më saktë tre institucionet që përbëjnë Trojkën. Grekët kanë kërkuar të zëvendësojnë këtë fjalë me gjeneriken “institucione”.
bota.al

Leave a Reply

Back to top button